WK Allround, Finales en eindelijk rust...
Door: Miek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
29 Maart 2006 | Canada, Calgary
Nu gaat het echt beginnen: de eerste dag van het WK Allround!!!
Ik moest vooral de tent buiten in de gaten houden. Ik moest ervoor zorgen dat de gasten het goed voor mekaar hadden in de tent en de vrijwilligers een beetje aansturen en helpen. Als er races waren kon ik gewoon naar binnen om te kijken, dus dat was wel ideaal. En ik mocht overal zitten dus zat meestal voor de suites, op een soort eretribune, meestal met enkele Nederlanders mooi te praten en te genieten van de races.
En genieten konden we zeker!!!
Vooral Cindy (Klassen) was erg goed op dreef. Gelijk de eerste dag een Wereld Record op de 3km. Ook Tessa van Dijk was aardig bezig namens Nederland. Najaa, ze was gewoon super! Zo jong en zo goed meekomen!
Bij de mannen was vooral de race tussen Shani en Ched Hedrick een ware thriller. Erg leuk hoe ze faken dat ze vrienden zijn (want dat zijn ze dus absoluut niet!). Sven won de 5 km dus dat was een mooi Nederlands succes!
's Avonds uit in Whiskey’s met Robina en Teunis. Maar met zn drieen, we verwachtten er weinig van, maar het werd toch een geslaagde avond. Erg leuk en veel gedanst en gelachen. Wel op tijd naar huis gegaan, aangezien het de volgende dag weer druk en lang zou worden...
Zondag 19 maart:
Erg veel supporters vandaag tijdens de laatste dag van het WK. Heb met Bob (de Jong) rustig de 5 km van de dames kunnen kijken. Was nog een heel gedoe om hem in de suites te krijgen. Heb nog geen overwicht op de vrijwilligers had ik wel door.
Vandaag was ook de superrace van Sven op de 10 km. Gewoon even een Wereld Record aan het eind van een Olympisch seizoen en aan t eind van een WK Allround. Heb samen met Bjorn Nijenhuis, wat andere schaatsers en familie van coaches de race gekeken en het was echt zenuwslopend. Daarna was het wachten op opnieuw de race van Davis en Hedrick. Maar ze kwamen niet aan de tijd van Sven. Shani werd kampioen en we konden beginnen met opruimen. Rond zessen werden we allemaal naar de tent geroepen. Daar was een borrel voor de staff van de Oval. Er werd een woordje gedaan en daarna werden de flessen champagne ontkurkt. Het feest kon beginnen.
Hierna snel naar huis om om te kleden en daarna naar Megan's. Daar gevraagd wat de snelste weg naar de hotels van de schaatsers was, omdat ik daar had afgesproken met twee vrouwen uit Nederland om naar t feets te gaan. Bleek dat Peter ook wel zin had om mee te gaan (die jongen in t fotoalbum met een gitaar). Hij ging samen met mij naar het hotel en nam zn gitaar en cowboyhoed mee. Daar hebben we met die twee vrouwen wat gedronken en later ging Peter nog wat liedjes op zn gitaar spelen. Was wel grappig, zaten heel veel ouders van schaatsers daar en die genote ervan toen Peter speelde en zongen met hem mee.
Daarna vertrokken we naar Coyoteys waar een besloten feest was voor alle schaatsers van het WK en de staff van de Oval. In Peter zn auto, zo'n echte oude grote bak, met western muziek op was t erg gezellig. Echt een cowboy gevoel wat we kregen. In Coyoteys was t al erg druk. Veel schaatsers waren al bezopen toen we kwamen. Shani Davis ging helemaal los op de dansvloer met de Noren (o.a. Eskil Ervik). Die Noren waren ook helemaal bezopen. Met Peter nog geprobeerd om wat te linedancen.
Al snel was het tijd om richting huis te gaan. Samen met de twee Nederlandse vrouwen en Bob stapten we weer in Peters bak. Dit feest was een mooie afsluiting van een prachtig en indrukwekkend weekend...
Maandag 20 maart:
Gister heb ik met Bob (de Jong) afgesproken om te gaan skien bij Sunshine in Banff. We hadden bij de Oval spullen gehuurd en met de auto gingen we naar Banff. Was zo'n uur en een kwartier rijden. Erg mooi die Rocky Mountains, vooral omdat het erg bewolkt was toen we vertrokken, maar dat we eenmaal de plaats van bestemming bereikt hadden trok de lucht helemaal open.
Toen we bovenop de bergen stonden zag de lucht strak blauw. Samen met Bob van het skien genoten. Was supermooi uitzicht op alle bergen en skihellingen. Zo hoog en zoveel wegen die je op kunt gaan.
Alleen toen Bob even de zwarte nam en ik de blauwe raakten we elkaar kwijt en duurde het zo lang voordat we elkaar weer gevonden hadden dat we niet meer naar boven konden omdat het 4 uur was en zed an ook gelijk dichtgaan :-S Maar toch erg gezellig gehad en daarna nog even wat in Banff gedronken bij een van de beroemde Starbooks hier. Zijn koffieshops waar je koffie en thee kunt drinken en allemaal koekjes kunt krijgen. Daar stonden ook een grote bank, waarin we mooi konden bijkomen. Hierna onze spullen teruggebracht en een broodje gegeten op de universiteit.
Dinsdag 21 maart:
Dit was de eerste dag van de Finales. Elke schaatser van elk niveau kan zich hiervoor inschrijven. Van 9 uur tot ongeveer 5 uur ’s middags zijn er schaatswedstrijden. Peter, Teunis, Joshua en Frederik (een Sweed die ik veel met het WK Allround heb gesproken waar hij vrijwilliger was) doen hier ook aan mee.
Ik ben vooral bezig met het verzorgen van het eten en drinken in de atletenruimte. Dat betekent veel heen en weer lopen en tussendoor proberen de wedstrijden van vrienden en andere bekende schaatsers te volgen. Erg leuk maar wel vermoeiend. Je bent namelijk van half 9 tot 6 aan het werk en echt pauze heb je niet.
Ook vandaag afscheid genomen van de ouders van Wieteke Cramer. Hun ben ik de afgelopen week veel tegengekomen. De meeste familie en schaatsers zelf zijn vandaag naar huis gevlogen. Wel jammer dat ze allemaal naar huis gaan, maar ja, kom ze vast wel nog in Nederland tegen.
Bokko (een Noorse junioren schaatser, die ook met het WK Allround in actie kwam) heeft een Wereld Record Junioren geschaatst vandaag!!!
Woensdag 22 maart:
Vandaag heb ik naast mijn gewone werkzaamheden ook nog iets leuks meegemaakt. Sablikova (een Tsjechische junioren schaatster en nam ook al succesvol deel aan senioren wedstrijden) reed een junioren wereld record op de 3000 meter. Hierna moest zij een dopingtest ondergaan om het wereld record geldig te laten maken. Ik moest daarbij haar chaparonne (Iemand die toezicht houdt) zijn.
Toen zij van het ijs ging kreeg ze flesjes water van mij en moest ik de hele tijd bij haar blijven en in de gaten houden wat ze at en dronk vanwege de doping. Dit was totdat de dokter kwam om haar te testen en dit duurde dus bijna een uur. En Sablikova kon niet eerder naar de wc totdat die er was, terwijl ze ontzettend nodig moest :-S Heel irritant dus dat de dokter zolang op zich liet wachten. Ondertussen nam een collega van mij een interview bij haar af, waarbij ik de tolk was. Ik moest dus vanuit het Engels in het Duits (dat spraken de Tsjechen alleen naast hun eigen taal) gaan vertalen en andersom! Nou, das best lastig kan ik je vertellen. Gelukkig hielp een andere schaatster me een beetje.
Toen de dokter er eindelijk was, moest ik ook mee de kleedkamer in om handtekeningen te zetten onder de formulieren en de coach van Sablikova wilde nog een foto van mij en Sablikova maken, dus dat was wel grappig. Was wel erg leuk om zo’n hele gang van zaken van zo’n dopingtest zelf mee te maken.
Vandaag gingen ook de twee Nederlandse vrouwen naar huis. Dus daar ook weer afscheid van genomen.
Vanavond heb ik ook voor het eerst geschaatst, maar dat was een grote domper. Ik had schaatsen van Megan geleend, maar die waren voorgevormd en er drukte aan de rechterkant een bobbel zo hard in mn voet dat ik daar niet in kon schaatsen. Toen snel andere schaatsen geregeld. Dit waren ouderwetse, maar ik kon ze tenminste aan. Alleen mn enkel (mn rechter die gebroken was) blijkt nog niet zo sterk te zijn. Hij zwieberde alle kanten op en mn spieren in mn kuit en bovenbeen en bil moest zo hard werken om te corrigeren dat die helemaal verkrampten. Dus meer als 2 rondjes heb ik niet kunnen schaatsen. Erg balen dus en nu spierpijn :-S
Donderdag 23 maart:
Veel bekenden van mij moesten vandaag schaatsen. Dus veel aangemoedigd. Er werden deze week ontzettend veel persoonlijke records geschaatst dus het ijs bleek nog steeds erg snel te zijn. Dat beloofd veel goeds voor Cindy (Klassen) die morgen in actie zal komen…
Vrijdag 24 maart:
Cindy Klassen schaatst een wereld record op de 1000 meter!!! Ik moest haar chaparonne zijn voor de dopingtest. Dat betekende haar een uur lang volgen tot de dokter er was en ervoor zorgen dat ze niets verkeerds nam. Dus moest ook mee naar dr kleedkamer omdat ze zich moest omkleden. Wel vreemd om dan iemand te gaan volgen, maar ja, heb t wel gezellig gehad. Cindy is een erg gezellige meid en iemand die altijd met twee benen op de grond zal blijven staan. Dat is een ding dat ik wel zeker weet over haar.
Vandaag ook de cheque gemaakt die wordt uitgereikt door iemand van ING aan de schaatsers die een Wereld Record rijden.
Zaterdag 25 maart:
Vandaag kan Cindy opnieuw een wereld record schaatsen, alleen nog op de 1000, want 500 m heeft ze net geschaatst en dat was 37,84 (WR is 37,22).
Met wat bekenden Cindy’s race bekeken en jawoor: ze doet het gewoon nog een keer!!! En met een paar tienden nog wel!!! Ongelooflijk!!! Dus ik wist wat ik moest doen; ik pakte weer wat flesjes water en ging naar het midenterrein om haar op te wachten. Het was deze keer ontzettend hectisch, omdat er erg veel publiek en pers was en iedereen haar handtekening of een interview wilde. Samen met Cindy zijn we al snel gevlucht naar de kleedkamer. Daar kwam later een vriendin van haar op Cindy’s uitnodiging. Met hun hebben we even gezellig gezeten. Daarna gingen we naar de Bookstore om een soort reclame op te nemen. Was wel irritant, want ik mocht haar niet te lang uit het oog verliezen, omdat de dopingdokter er nog steeds niet was, maar ik mocht ook niet te veel in het beeld van de camera. Was wel grappig en duurde niet erg lang, omdat het in een keer goed ging. Ook heb ik haar wat Nederlands bijgeleerd, was wel mooi.
Daarna warden er nog wat interviews afgenomen en toen kon de dopingtest eindelijk plaats vinden en kon ik ook eindelijk naar de wc! Haha!
De laatste wedstrijden waren rond 5 uur afgelopen en daarna konden we beginnen met opruimen. Om 7 uur konden we naar huis om om te kleden, voor het feest vanavond. Half 8 was ik weer terug op de Oval, waar een aantal collega’s zich aan t bezatten waren en zich volpropte met pizza’s en kip. Met Ellen, de coordinator van de vrijwilligers, redden we naar Ceili’s waar het feest was voor al de schaatsters van de Finales en de staff. Erg druk en veel dronken schaatsers (alweer :-S). Wat gedanst en gepraat en foto’s gemaakt met schaatsers. Ook Megan en Zack waren er. Heb Megans vader ook ontmoet, maar al snel besloot ik met een collega naar Cowboys te gaan, waar de afterparty was. Helaas ging Megan niet mee, omdat haar zus, Danielle, lag te kotsen (o,o,o). In Cowboys waren nog meer collega’s inmiddels gearriveerd, o.a. onze directeur en Catriona. Later ontmoetten we ook wat schaatsers en met hun besloot ik naar huis te gaan, omdat al mn energie wel op was. Toen we buiten kwamen stonden Peter en zijn kamergenoot ook op een taxi te wachten en met hun zijn we nog even naar Denny’s gegaan. Dat is een eettent bij de hotels waar de schaatsers sliepen. Daar zat het stampvol met allemaal schaatsers. Ook Teunis was daar met zijn coach. We hebben wat patat daar gegeten en even later kwamen twee coaches van de Noren bij ons zitten. Mooi mee lopen ouwehoeren. Toen we bijna weg gingen kwamen Cindy en Neal (haar coach) ook binnen met Eric Bouwman (de coach van Jong Oranje die ik al vaak was tegengekomen in de Oval). Eric zou de volgende dag weggaan, dus heb maar even gelijk van hem afscheid genomen. Toen gingen we nog even naar Megan, maar al snel lag ik in mn bed; was helemaal kapot inmiddels. Niet van de drank, hoor, maar echt van vermoeidheid…
Zondag 26 maart:
Vandaag een bijkom-dagje van de afgelopen 2 weken. Lang geslapen en daarna wat wasjes gedraaid en veel tv gekeken. Weinig beleefd, maar t was lekker om even een dag helemaal bij te kunnen komen.
Maandag 27 maart:
Had vandaag vrij gekregen. Ik ben samen met Teunis wat dvd’s gaan huren en wezen boodschappen doen. Daarna hebben we bij mij thuis de hele dag dvd’s gekeken. ‘s Avonds zijn we even naar DownTown gegaan (centrum van Calgary, met veel hoge gebouwen en kantoren, erg mooi ‘s avonds). Daar hebben we een gezellig eettentje gevonden, waar we hebben gegeten. Erg goedkoop hier uiteten gaan, voor 15 euro kun je hier met zn tweeen prima uiteten.
Dinsdag 28 maart:
De eerste werkdag na 3 drukke weken. Gister is het meeste opgeruimd. De ijsvloer is er gister ook uit gehaald en nu zijn we alweer druk bezig met het volgende toernooi.
Dit is een pooltoernooi en een tafelvoetbaltoernooi. De ijsvloer zal trouwens 1 juli terug komen (belangrijke info voor de schaatsers onder ons ;) ).
Er was vandaag voor Derek en mij weinig te doen. Ik heb moi Champions League voetbal kunnen kijken in ons kantoor met tv :) En om 14.00 uur gingen we weer naar huis…
Daar heb ik de hele middag Friends gekeken, toen heerlijke witlof gemaakt, en vanaf 6 tot 9 uur Gilmore Girls gekeken (ze doen hier gewoon 3 afleveringen achter elkaar, ze weten hier wel wat leuke programma’s zijn ;) ). Ik mi shier nix hoor, behalve GTST :)
Woensdag 29 maart:
Ook vandaag was het niet erg druk. Om half 1 hadden we een meeting over het volleybaltoernooi dat we in de Oval zullen gaan organiseren, in mei is dat geloof ik. Wordt een toernooi met 270 teams en er zullen 22 volleybalvelden zijn in de Oval. Erg groots dus, zal mij allemaal benieuwen.
Hierna had Derek een functioneringsgesprek en kon ik mooi weer Champions League voetbal gaan kijken. Hierbij ook mooi op msn gezeten en veel meiden en bekenden weer gesproken. Vond ik heerlijk, was een tijd geleden. Msnen is hier geen enkel probleem, dus dat komt mooi uit, zeker nu er weinig te doen is.
Daarna ben ik dit hele verhaal gaan schrijven, terwijl Derek allang naar huis is.
Morgen heb ik een gesprek met Jock over wat mijn stageopdracht zal zijn. Hij zei iets over een short track evenement in begin 2007 en dat ik daar alles voor moest oragniseren: marketing, sponsoring, hotels benaderen, gesprekken met trainers en coaches voeren, dat soort dingen. Morgen zal ik hier meer over horen en alle details te horen krijgen, maar het klinkt voor mij wel goed. Lijkt me erg leuk om te doen!
Zo, dit was weer een lange update van mn site. Sorry als er af en toe wat spelfouten in zitten, maar deze computer kent geen Nederlands en gaat Nederlandse woorden soms omvormen in Engelse woorden. Hoop dat jullie alles begrijpen…
Ik hoor dat alles ook goed gaat in Nederland! Erg leuk alle verhalen en reacties die ik krijg!
Jose (mn zusje) kan me over iets meer dan 4 maanden ophalen van Schiphol met de auto!!! Nogmaals gefeliciteerd, meid, ben trots op je :)
Ook leuk om te zien dat mn familie me zo goed in gaten houdt!!!
En hoor ook dat AH het zonder mij goed doet ;) Lea neemt goed mn plaats in (gewoon niet veel op je brood blijven doen hoor, is helemaal niet zo gek, ik doe t ook, maar dat heb je vast al gehoord! :) ) Heel veel plezier met het personeelsfeest! Neem een borrel op mij, dan doe ik dat op jullie! Haha! Vind het echt heel erg jammer dat ik er niet bij kan zijn, vond t altijd erg gezellig (mag vast volgend jaar wel nog een keer mee he, alsjeblieeeeft?! ;) ) Haha! Geniet er van en maak t niet te bont!!!
Meiden van Dames 2: Wat was dat nou afgelopen weekend??? Erg zonde, maar kon ook niet goed gaan he, zonder mij ;) Echt jammer, maar niets aan te doen meer he… Volgend jaar dan maar… Veel succes komend weekend tegen ZAP, misschien nog de tweede plaats dan! Geniet van de laatste wedstrijd alweer dit seizoen!!! Zet em op!!! :)
Meiden, veel plezier met de kermissen! En laat het me weten als jullie een tekst hebben, ik ben er ook over aan t nadenken, maar heb nog geen briljant idee…
Nou dit was het voor nu! Hoop dat jullie dit veel te lange verhaal een beetje boeiend vonden ;)
Liefs en X Miek
Oja, mijn adres hier is:
5040 Barron dr.
Calgary T2 L1 T6
Canada, Alberta
30 Maart 2006 - 08:08
Eef:
Hey Miekjuh!!!
Wat n geweldige verhalen allemaal. Dat je het nog zo precies kunt beschrijven zeg. Je hebt zo te horen nog weinig gemist hier in Nederland, dit zal helaas veranderen al de kermissen eraan komen, maar je krijgt ons kermisshirt snel opgestuurd en kun je die lekker veel dragen. Ben je tog nog een beetje bij ons!!
Ik hoop je snel weer te spreken op msn om weer nieuwe verhalen te horen van je!!
Dikke kus Eef -
30 Maart 2006 - 08:41
Zusje:
Jeetje jij beleef echt veel mij leven lijkt in plaats van het jouwe vet saai!
Maar dat valt vast wel mee, want ik kan straks lekker toeren in me nieuwe autotje (moet ik nog kopen maar dat doet er niet toe)
Dan laat ik zien wie er goed rijden kan!
Ik heb met papa al een rondje gereden maar hij ging de hele tijd zeggen wat ik moest doen :S
Ik mis echt Gilmore Girls vet zielig voor mij en jij kijkt gewoon 3 afleveringen achter elkaar. Maar goed ik heb GTST!
Ik ga trouwens nu ff broodje eten en straks de herhaling van gtst kijken :P!
ik spreek je snel weer en je hoor wel welk bakkie ik heb gekocht!
KUSSSS je zusje -
02 April 2006 - 08:05
Jop En Aat:
Jij maak wat mee daar. Volgens ons ben je gesloopt na een paar dagen. Veel plezier.
Groeten , Ome joop en Tante aat. -
02 April 2006 - 12:16
EVA:
Miekje, top verhaal!!! Wel lang zeg...haha maar neem de tijd wel om het te lezen. Goed excuus om niet te leren hehe.
Wel eng dat je helemaal alleen op de Oval bent.... WHUAAA SPOKEN!!!
kusjes -
02 April 2006 - 13:15
Femke (SM&O):
Heeey Annemiek!Las je mailtje, denk zal eens op je site kijken,wist niet dat je die had namelijk!!Wat leuk om te lezen allemaal zeg!!Je vermaakt je prima!Ik moest Eva al rustig houden toen jij met Bob op de skies stond ;-)!Lees dat je niet zo goed kon schaatsen.. hmm door je enkel??haha heb je toch nog aan mij gedacht daar!:-P! Nou, geniet er lekker van, op school is het namelijk als vanouds beregezellig..!Lekker leren!Veel plezier,x Femke SM&O, tja zet het er maar even bij, uit het oog uit het hart misschien he!;-) X -
03 April 2006 - 07:26
Tom:
Hey Miek,
Wat een fantastische verhalen zeg.. je viel ook wel met je neus in de boter met die toernooien!! Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar. Veel plezier en suc6 nog (maar dat zal wel lukken!
Gr. Tom -
03 April 2006 - 11:32
Alinda:
Hey Annemiek!
wat een verhalen allemaal zeg! ik had het niet echt bijgehouden, dus moest in 1x heeeel veel lezen. nu heb ik me mailadres ingevuld, dan krijg ik automatisch een mailtje. is ff makkelijker. maar zo te lezen heb je het er wel naar je zin. ik ben nog elke keer druk bezig met het huis! de planning is om 14april te gaan samenwonen! je hoort het nog wel.
in ieder geval heel veel succes nog met je stage en veel plezier.
xxx Alinda -
03 April 2006 - 18:57
Tante Hannie:
hoi Annemiek
Wat een avonturen daar in het verre Calgary, grappig dat je er zoveel mensen tegenkomt!!! En met het sport gebeuren, jou op het lijf geschreven
Je veronschuldigd je voor eventuelen schrijffouten maar wees gerust, het valt heel erg mee met de fouten
het is allemaal het goed leesbaar en het komt ook heel erg gezellig over
Ik hoop dat het weer bij jullie inmiddels aangenaam is want hier is dan niet zo
Het is alle dagen koud en het waait heel erg hart
we wachten allemaal met smart op het voorjaar
Nou meid geniet nog maar lekker en maak er maar weer wat van
vele groeten van ons
dag -
07 April 2006 - 18:57
Tante Thea:
Ik volg jouw verhalen al een tijdje. Wat een avontuur en wat een kans om daar te gaan stage lopen. Kanp werk hoor, een echte dappere spaan die dat doet en volgens mij heb je het wel naar je zin daar. Je schrijft leuk Annemiek, het komt duidelijk en gezellig over. Volgens mij een hele klus om het bij te houden, wel heel leuk voor the people in Holland. Heel veel succes verder ook met je stageopdracht. liefs en een dikke zoen -
26 Juni 2006 - 19:01
Tante Hannie:
hoi Annemiek
ik mis al een heel tijdje de avonturen op je site
heb je het erg druk of zo???
wij hebben gisteren je vader en moeder gehad en die zeiden dat je de site had bij gewerkt maar bij mij is dat nog niet binnen gekomen
ook had ik al eerder een stukje naar je geschreven, maar daar kreeg ik nu bericht van dat het niet geplaatst was, dat schiet ook wel lekker op
groet van mij